Beställa catering – Bästa tipsen för att lyckas

Oavsett om du bor inne i storstan eller om du bor ute på landsbygden kan du vara i behov av att anlita en cateringfirma. Catering är något som vanligtvis används i samband med tillställningar där många gäster är bjudna. Det kan till exempel handla om ett bröllop, en student eller en lite större födelsedagsfest. Att laga mat till många människor är inte alltid det lättaste och speciellt inte när det är annat som måste planeras, t.ex. inbjudningskort eller dekorationer till eventet. Med hjälp av en cateringfirma kan du få maten levererad på önskad dag och tid och enligt dina önskemål.

Vad är det då man ska tänka på när man vill beställa catering? Här nedan har vi skapat en lista på alla de viktiga saker du bör ha i åtanke när du ska kontakta, boka och beställa maten.

Lyckas med din catering

Det första steget till att lyckas med anlitandet av en cateringfirma är att se till att hitta en som du är nöjd med. Internet är här till väldigt stor hjälp och du kan söka på cateringfirmor i närheten av dig såväl som längre bort. Att söka igenom havet av företag kan vara en svår uppgift och därför rekommenderar vi att du använder dig av offerter istället. Välj ut några företag som du finner intressanta och skicka en förfrågan. Under tiden kan du njuta av Bingo.com Spelautomater där du bland annat hittar storfavoriten Starburst.

I offertförfrågan är det viktigt att du får med en hel del saker, t.ex. nedanstående punkter:

  • Hur många du behöver mat till
  • Vilken typ av mat du önskar
  • Specifika kosthållningar eller allergier
  • När du vill att maten ska levereras

Boka catering

Låt oss säga att du nu har hittat en cateringfirma som du vill använda dig av. Då är det dags att boka. Om det har skett några förändringar sedan din offertförfrågan är det viktigt att du informerar cateringfirman om detta, t.ex. om ni blir fler eller färre personer. Om du bor på landsbygden är det viktigt att du är ute i så god tid som möjligt och att du säkerställer att cateringfirman har möjlighet att ta sig till platsen. Det kan ibland vara så att cateringföretag tar ut en extra avgift om de behöver åka väldigt långt ut till platsen eller om det är svårt att ta sig dit, t.ex. att man måste använda sig av färja.

I samband med att du bokar så kan du även passa på att titta på de tilläggstjänster som företaget har. Detta är dock rekommenderat att göra även i samband med din offertförfrågan. Vill du t.ex. ha serveringspersonal på eventet så kan de allra flesta företag bistå med detta. Detsamma gäller för porslin, dukar och servetter eller dekorationer som ljusstakar och liknande.

Var noga med att du ger cateringfirman en korrekt adress och om du vet med dig att det är svårt att hitta, t.ex. på landsbygden, så är det även bra med en extra vägbeskrivning. På så sätt ökar du chansen för att cateringfirman ska kunna hitta rätt och att du ska få all din mat levererad den önskade tiden. Att beställa catering är helt klart värt den tid och energi det tar att laga mat till många människor och det finns många olika företag att välja mellan. Välj en cateringfirma som fokuserar på svensk husmanskost eller varför inte mat från Medelhavet?